Vid ett träd i en skog



Lite trött och sliten är man allt. Kom hem kl 06 i morse:P men det e smällar man får ta. Va på Harrys med Sabina, Amelie och Alex det var väldans trevligt. Träffade också (lite oväntat XP) ellan, emma och matilda där, så det blev lite av en klassfest haha. Men kvällen slutar inte där, utan när jag kommer strosande på min gata vi så där halv fyra, så ser jag mina två grannar stå ute å tjata ;). Det första som händer är att jag får reda på att min pappa också tydligen varit ute och roat sig i goda vänners lag (mhm....) men det var ju trevligt för han. Sen blir jag inbjuden på en nattburgare med mjölk(mumsi för jag hade varit sugen donken ända sen jag lämnat harrys :P) och man sitter ju där å babblar i en evighet haha men det var så trevligt så trevligt.

Eftersom det som sagt börjat bli tradition på att gissa utgången av MD så är det väl på sin plats att även jag ska göra detta nu. Även om jag tycker att det svenskafolket är helt oförutsägbart och oftast gör puckade val i denna tävling! I den här deltävlingen kan jag ärligt säga att jag inte har den blekaste aning om vilka som kommer gå vidare, ingen är speciellt bra men ingen är heller helt utmärkande dålig. Nu blir det verkligen gissningslek men så här tror jag det kommer gå ikväll.

Till final: Agnes och Thorleifs
Till andra chansen: Star pilots och Anna & Maria
Juryns val: Sarah Dawn Finer  

 Stjärn piloternas Higher = Waiting for a star to fall med Boy meets girl

/ little miss sunshine: Sickan


Jag är kissnödig, du är törstig. Ska vi kompensera?

Denna dag har inte bestått av så mycket. Har i princip inte gjort någonting förutom att kolla på Let's Dance. Har tryckt i mig två semlor också. Jag börjar nästan bli som Bert Karlsson, då syftar jag endast på semelätandet, ingenting annat.
     Blev faktiskt lite smått glad också när jag upptäckte att jag hade fått ett stort brev från Aftonbladet. Gissa vad det var i? Eller det är nog ganska svårt så jag kan like gärna berätta. Jag hae vunnit i en tävling som jag, mest på skoj, var med i. Tänkte att jag vinner väl ändå inget. Men jag vann, och priset var High School Musical-boxen. Haha, det kanske är lite töntigt men jag tycker faktiskt om de filmerna. Typiska feel-good-filmer :D.
     Och imorgon ska jag, Magnus, pappa och Lena på teater. Först ska vi äta och sedan är det Cabaret som gäller. Och på grund av detta kommer jag missa MF men timern är satt. Den är även satt på Semestersvenskar eftersom (pga en heldags projektarbete) jag missade det i onsdags, och det är ett av alla program som jag måste se. Därför, enligt traditionen, måste jag gissa vilka som går vidare på lördag.

Star pilots: låter som bla. "Waiting for a star to fall", och även en annan låt som jag inte kommer på vad det heter. Men gillar den ändå :P
Sarah: Sahara är Ohara men kommer inte gå, snarare krypa
M. Alena: Oprah. Kommer säkert gå vidare bara för att Oprah är med.
Thorleifarna: hmm, tycker inte om när man blandar två olika språk i en låt, blödiblö
Angus: Agnes är Agnes. Låter som Agnes. Tycker om.
Alven: tråki :(
Next trä: sämst. Tycker fortfarande inte om när man blandar två olika språk, och om man ska sjunga på spanska ska man kunna spanska
Sahlin (Mona) & Marja: känner ingenting, varken bra eller dålig

Jag har verkligen ingen aning den här gången men vi försöker...

TIll final: Agnes och Thorleifs
Till andra chansen: Malena och Sarah
Internationella juryns val: Malena

Det där kommer gå åt skogen, menmen

GODER NATT!

/D


Äntligen (!) är det dags för bröllop



Efter 7 år. Nu är det officiellt att de ska gifta sig, i början på sommaren nästa år ska bröllopet äga rum. Roligt. Jag satt bara med ett leende på läpparna under hela presskonferensen. Det märktes att de var förälskade måste jag säga. GulligtGulligt.
     Nu ska jag traska ned till centrum en sväng och inhandla lite efterätt. SEMLA! Mums...

katten rotar blad soporna......en semla?

mmm... idag är det fettisdagen X) såg på tv-nord ( täby enskildas tv kanal) om ett konditori norrtälje. Detta konditori bakade bara olika sorters semlor under en hel månad . Funderade på om man skulle åka upp dit å testa några, eller vad tycker du mr D? Ange kan skjutsa oss, lite choklad borde räcka som betalning XP
Sen när jag i godan ro slår över till 4:an för att se på en repris av House så va det bara: what is this, vickan ska gänga sig med Danne, sen tänkte jag ÄNTLIGEN och sen den stora frågan som poppade upp i huvudet; e hon gravid lr nått?? haha den som lever får se :P (Grattis iaf Victoria och Daniel!!) Men efter ett tag så blev det lite drygt att titta på fyrans tjat och jag börja undra när House skulle starta. Precis då visar de en text som säger att alla program utgår under eftermiddagen(what!) ska de visa detta hela eftermiddagen jag döööör. Så då gick jag ner och tog en kladdkakebit som söstra mi hade bakat, för att trösta mig med you know.  

nu ska jag ringa mamma och höra hur det blir med min wienersemla XD

 


Förlovning

Satte på tv:n och upptäckte den stora nyheten! Aaah. Det handlar alltså om Kronprinsessans och Daniels (Westling, inte jag, mohaha) förlovning. Spännande är det. Men lite jobbigt eftersom de kommer att sända live hela eftermiddagen och jag vills å gärna se men det betyder att jag måste sitta framför tv:n hela dagen och vänta. Men tv:n får vara på iaf så får vi se om jag missar det eller inte. Spännande är det iaf.

/D


Korv, korv och korv

Gissa vad jag vaknade till idag. Jo, korv. Intressant ämne det där. Jag hade alltså radion på istället för alarm, P3. De pratade korv-minnen, hur man gör korv osv. De berättade att några i Tyskland ska göra en korv som ska bli 1 km. Och om man beställer en göteburgare i Göteborg får man en hamburgare med korv istället för kött, en så kallad parisare. Och om man beställer en stockholmare i Göteborg får man en dubbel pucko, haha. Skitkul.
     Jag var ju tvungen att lyssna klart om korv. Korv är ett roligt ämne. Jag blev faktiskt riktigt sugen på parisare nu, mmm. Nej, nu ska jag äta frukost :P
     Är det inte fettisdagen idag förresten? Jo, det är det minsann. Då kanske man ska lunka ned till Ica och inahandla ett par semlor. Man måste ju fira denna dagen.

Hare så bra så länge! Vi hörs!

/D


Spår i snö

DET SNÖAR!! XD älskar det <3

Det mest underbara var att sakta vandra hemmåt på tomma gator i orörd nysnö, efter en lång natt, och se stora snöflingor falla från himlen. mys X)

jag såg harspår

Snowdrops keep falling on my head



Varför ska det snöa nu för?!  Nu ska ju sommaren vara på väg :-(

Ikväll/i natt är det Oscarsgalan. Det skulle ju vara roligt att se men tiden då den sänds på kanal 9 är inte den bästa. Det börjar typ kl oo:oo med en massa försnack och röda mattan och skit. Sedan håller det på till typ 6:30. Det är helt otroligt! Finns det folk som kollar på hela? Förstår inte att man kan orka... Jag får kolla på sammandraget på SVT senare istället.

Sitter för tillfället och kolllar på American Idol. Just nu är det sådana där små semifinaler eller vad man ska kalla det. När folket ska välja ut 12 som går till finalomgångarna. Paula är så pinsam när hon alltid ska ställa sig upp och dansa. Medan de andra bara sitter där och lyssnar står hon och där och kråmar sig, måste hon verkligen göra så? Haha, för första gången då jag har tittat blev det lite problem, ett inslagt skulle visas men det var fel inslag, hjälp. Det var lite roligt. Det känns som att Coca-cola och amerian idol är helt beroende av varndra. Det börjar bli lite väl mkt reklam för coca-cola nu...
Den här delen av programmet är absolut tråkigast, blööö...

det e en banan, neeeeeeeej det e en ödlaaaaaaaaa



Sitter och e skit hungrig!!!!! vill också ha lövbiff men men man får la se vad papi kan trolla fram för något. Undertiden får colaflaskor fylla tomrummet, mm måste nog hämta en till...det blev en flaska,en napp och ett tennisracket XP såg att en katt nog också e hungrig (han satt å stirra på sin matskål) haha. 
Jag kan ju också berätta om en liten konstig grej som hände mig i torsdags kväll. Det var så att jag hade haft Fat Lizzy ute för att lufta sig lite. När jag sedan var påväg att stoppa tillbaka henne i sitt terrarium gjorde hon ett hopp!! från min hand, som fortfarande var utanför buren, ner i terrariet och landade nästan i vattenskålen. Hon hade nog inte tänkt igenom det beslutet särskilt väl, men hon verkade må bra iaf. 

hade tänkt gissa lite på utgången av dagens låtlekar..so here it come people:

Till finalen går: EMD och Velvet
Till andra chansen: BWO och Mikael Rickfors (man måste ju ha en outsider)
juryns val: BWO 

nu hör jag fadern min sjunga i köket så nått måste ju vara på gång, yessss.


lite förnedringsbilder på kattorna XP

       


over and out

/ Sickan

Obama's Elf




Haha, tyckte den va lite smårolig så jag var tvungen att dela med mig av min upptäckt. Sitter här helt proppmätt efter, mmm, lövbiff med klyftpotatis occh bearnaisesås. Haha, jag skulle kolla om jag hade stavat rätt, hade youtube i en flik och rätt va det var så fastnade jag framför "Butterless Bearnaise Sauce! Well, Sorta Bearnaise Sauce...". Bara om ni ville veta! BÖH!

För traditionens skull tänkte jag gissa lite denna kväll med, med tanke på MF. Vad tror jag nu då? Jo, kolla här:
Final: EMD och Molly
Andra Chansen: Velvet och BWO
Internationella juryns val: BWO

Riktigt svårt är det, men detta är iaf vad jag tror. Vi får se om det går lika bra som sist :P

God Kväll

/D

Testing Testing...

Provar bara å blogga lite från mobilen. Sitter och kollar på förra veckans På Spåret. Har lite allmänt tråkigt. Men nu ska mejka some coffeeeeeee... Det är väldigt jobbigt aut skriva på mobilen ska ni veta, fast det vet ni kanske redan. Tid tar det iaf. Solen skiner och ledigheten flödar. Ha det trevligt. /D

what a Relief




Sitter och pluggar religion tills provet i MORGON!!!! Det är iof ganska intressant, så kristendomen borde hinna bli lagom inbankad tills dess, så att jag kan skriva ett MVG X). 

Detta är min favorit vers (den är från Lukasevangeliet): 
"Döm inte, så kan ni inte bli dömda. Förklara ingen skyldig, så ska ni inte dömas skyldiga. Frikänn, så ska ni bli frikända. Ge, så ska ni få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat ska ni få i er mantel. Med det mått som ni mäter med ska det mätas upp åt er."

/ Sickan med religonen vid sin sida   

Bästa låten - Helt klart




SJUNG MED VETTJA!

tingeling, tingeling               
betyder jag ingenting?
åh jag ber dig min älskling, lägg av med ditt slingeling
tingelinge tingeling
va vi bara en fling?
åååh mitt hjärta sa pling när du öppnade din springeling


Tro det eller ej, men låten finns faktiskt på riktigt upptäckte jag :D
Fast den sista raden lyder i originalversionen:  eller vill du när allt kommer kring, ha en ring på ditt fingeling?

Väldigt poetiskt och annorlunda måste jag säga, HAHA!

/D

Far och flyg

Pappa tog planet till Gran Canaria imorse. Klockan 5. Ha, ha. <-- hånskratt. Men jag känner mig inte särskilt avis eftersom IM GOING TO COSTA RICA IN 2 WEEKS. Suck on that. Jag kollade på deras souvenirer från Maddis och Tanzis och jag insåg att jag kommer att handla jättemycket krimskrams. För sån är jag. Det passar i mina Afrika-inspirerade rum. Eller det är så jag vill ha det iaf.

Melodis ikväll. Men jag tänker inte göra som de andra och gissa eftersom jag inte har någon aning om vilka som är med förutom Måns (så jag kan väl säga att Måns går vidare på något sätt).

När jag kom hem så hade jag fått Alla Hjärtans Dag-present av min lille mami! Underkläder och mörk choklad (som hon redan hade naggat av, men det är tanken som räknas. Begagnad är bättre än ingen alls). Dock hade jag precis köpt mörk choklad men hellre för mycket än för lite.
 
Så nu sitter jag här och snaskar paranötter, mörk choklad och underkläder. Mm, gott.

Och jag väntar på Al. Hon är väl här om en halvtimme, eller 35 min.

Med väldigt vänliga hälsningar, Lottentotten.


Mina andra bloggkamrater!
Wonder if they know, that they're on my radar.

Bowling, Melodifestival & ÖDLAN




Sitter hemma hos mami och väntar på Angelica som ska komma med sin ödla :D min mami sa tillslut ja till att ha en liten ödla, jippi.  För folk som inte vet så ska jag ta över ägandeskapet på det lilla djuret för att gunnel fått nog av den.
så medans jag väntar kan jag berätta om vad som went down yesterday så att säga.

Igår (fredag) var en trevlig dag. Först så fick man hjärteplättar med grödde och sylt i skolan, mums!. Senare på kvällen träffade man vännerna+födelsedagsbarnet för en timmes bowling:D trevligt trevligt. Dock är inte bowling min grej för även om man inledde starkt (strike på första försöket!) så  gickt de sakta utför efter det...jaja kul var det :D

Så till melodifestivalen, jag måste ju komma med min satsning på plaseringarna 

till final: Amy(las) & Måns

andra schansen: Lilli & susie och HEAT

internationella juryn: Amy(las)


What's the colour of love?



Yes. Det är ingen jag känner på bilden, det enda jag vet är att hon är tysk. Eller? Det vet jag faktiskt inte men det borde hon vara, hon ser ut som en Hamburgare, ha ha, där fick man in det skämtet också som jag tänkte på igår.

Busan låter när hon andas, det är lite gulligt. Det brukar övergå till grymtningar men inte just vid detta tillfälle. Hon är min lilla gris-Busa :-)

Melodifestival imorrn! Favoriter? Vet inte riktigt. Det är svårt för ingen är särskilt bra... Men jag tycker att Lili & Susie och Måns ska gå till final :P Men så kommer det säkert inte å bli. Det kommer säkert bli HEAT och Amy som går till final, eller nåt!
Jennifer Brown - tråkig
Måns-Petter - Inte så bra men går vidare bara för att det är Möns
Cookie's n' Bean's - bra, men inget som kommer att gå vidare
Lili & Susie - 80-tal, tycker om
Amylas - bööh, Amy, nej tack
Mar(s)koolio(s) [ingen fattar säkert vad jag menar, men jag tycker det är kul] - Det går inte å ta Marko på allvar när han ska försöka vara seriös och sjunga en ballad, blää 
H.e.A.t - kommer säkert gå vidare bara för att det är rock
Kasse Hind & Landet - aldrig, viskningar går inte hem

Bara för skoj skull så kan man ju gissa lite:
Till final: Måns och Heat
Andra chansen: Amy och Lili & Susie
Internationella juryn: Heat

Har säkert helt fel, men det är alltid roligt att ha det också!

Sommar i natt




Sommaren kan väl komma snart, tack. Känner mig lite tvingad att skriva något. Skiter i om det är helt värdelöst men jag har inget bättre för mig. Trött. Har varit ovanligt trött denna vecka, även fast jag knappt har ändrat på mina sovvanor. Har lagt mig framför tv:n varje dag efter skolan och sakta men säkert somnat in, för att sedan drömma om lösa björnar i Bålsta och guidningar för ensamma små barn.

Sitter med mitt kaffe och tittar på gamla bilder, eller gamla är de inte men men..

Kollade på Wildkids idag. Det är så underhållande för barnen är så roliga på ett dumt sätt. Fast en sak som är jobbig är att det ibland kan vara lite svårt att se skillnad på vissa barns kön. Haha. En liten historia från programmet:
Hallå! Kom och titta, det e skitläskigt. KOM DÅ! skriker "Ralf" till de andra Björnarna/Lejonen. De springer efter Ralf. Ole snubblar till men reser sig snabbt och forsätter. När de kommit fram till "målet" ligger det en massa skelett i en hög. En skalle med jättelika horn fäster blicken på Olga. Olga blir rädd. Bland likresterna vimlar det av små vita maskar. Olga blir räddare. Precis framför benhögen sitter det ett kors gjort av två grenar fast i marken. Olga blir ännu mer rädd. "Det måste ha varit en björn eller något här i natt eftersom det är alldeles färskt" säger Ralf och syftar på likmaskarna som det kryllar av. "Men björnen kan ju inte ha satt upp korset, det måste ju någon annan ha gjort" snäser Olga tillbaka. "Det kan ju också vara så att korset redan satt där innan och har suttit där i flera år" grymtar Ole efter ett tag.
Vad ska hända? Kommer gåtan att lösas? Det vet vi inte! 

Bowling imorrn blir det nog. Imorgon natt (!). Baaah, men vad gör man inte för ett födelsedagsbarn? Jag måste ju vara med annars har de ju ingen värdig vinnare.

Melodifestival imorrn...nej på lördag menade jag.... men jag säger vilka mina favoriter är imorrn för nu orkar jag ente skriva mär. Plus aaatt....ÄH! Vi avslutar där! Hare bra Hej!

/D

Justdetja, glömde nästan lägga upp lite fina bilder...


Gunnel II




Mullimulli på eder alla. Nu är jag (Daniel) hemma från Hamburg. Lotta lämnade bort mig till någon familj som var lite knepig att komma ifrån, men det gick till slut. Efter ett antal tiggda slantar och uppätna gatuhundar är jag nu äntligen hemma :D. Men jag skyller inget på Lotta, hon gjorde det bästa av situationen och då har jag ingen anledning att skylla på henne.

Jappsi. Har haft en "tagit-det-lugnt-dag" idag. Har alltså inte ägnat en minut åt skolarbete. Bra eller dåligt? Det kan man fundera på. Hade prov idag och jag brukar aldrig göra något efter att jag har gjort prov (skolbajs alltså).

Jag kan berätta att jag äntligen har fixat min praktikplats. Eller den är inte helt fixad än men jag har ringt och så :P Jag må gå dit någon dag i veckan, fick mitt andra påminnelsemejl från Stefan idag om att jag inte har ordnat min egenpraktik. Men nu är den ordnad. Kanske ska nämna att det är på Bålsta Smådjursveterinärer. Kände att jag behövde lite mer erfarenhet av djursjukvård eftersom jag knappt fick göra något på min senaste djursjukvårdspraktik, men roligt roligt. Sportlov snart sedan ledig två veckor sedan praktik två veckor sedan skola en vecka sedan pösklov en vecka. Det låter ganska bra, tycker jag. För att ni tydligare ska förstå ska jag nu sammanfatta det jag nyss sade:
sportlov - ledig - ledig - praktik - praktik - skola - pösklov    (varje steg är en [1] vecka)
Ingen kan missförstå det där! Vad jag ville komma till vet jag inte, hade bara inget annat å skriva.

Ska eventuellt kanske sova snart, om jag orkar... Hade bra Hejs

/D

The Ad

Logik. Lågik. Låglik. Påglik. Pågpik.



Det här är Gunnel. Hon är inte en medlem av bloggen men hon är en stammisläsare. Tänkte bara ära hennes regelbundna visiter med en bild. - - - Hon är en glad tjej på 18 vårar. Snart 19. Söker äventyrlig vildvitter att dela mysiga hemmakvällar och livliga semestrar med. Nej, nu är jag elak. Hon kan få skriva sin egen kontaktannons. Läs kommentarerna så kanske ni ser något. (Detta förutsätter att den lilla pinglan är med på det hela vilket förutsätter att hon inte blir sur på mig och det förutsätter kanske också att hon läser själva inlägget. Men vi får hoppas.)

Brända fingrar



Sitter här i värmen, som äntligen fungerar :D och tittar på mord i sinnet (väldigt bra program dock så tror jag att jag sett avsnittet förut). Idag (eller jag ska kanske säga igår) fick jag ett städryck. Förutom att städa mitt eget rum så dammsög och skurade jag golvet på hela nedervåningen X) behövde bara berätta hur duktig jag kan vara.
Sen så har jag bakat en chokladkaka tills i morgon och den verkar ätbar:P men jag lyckades bränna mitt kött på ugnen (aj) så nu gör det ont som satan på mina fingrar, men sånt e livet. Jag lyckades också med att totalt misslyckas med glasyren som min kaka skulle ha (den brändes rätt illa och det luktar fortfarande bränt i hela huset) men listig som man är så kom jag på en nödlösning och gjorde lite vanlig glasyr som man brukar ha på bla pepparkakor :) mm kakan ser god ut.

Tänker på hur roligt vi hade det på gotland  XD

jag har sett avsnittet av mord i sinnet märker jag nu men men...

sweet dreams
/sickan

Stör aldrig en sovande katt






Jack the Reeperbahn...

Sitter och filurar runt på internet (Lotta) och letar efter något som Daniel sagt ska stå men jag hittar det inte. Iaf så hittade jag något som fick mig att skratta högt.

"Hotel Stern

Bekvämligheter
- Fönstret kan öppnas..."

...

Nemen, whoppdidoo! Fönstret kan öppnas! Jag tycker att det var klockrent. Jag visste faktiskt inte att "fönstret kan öppnas" kunde betraktas som en bekvämlighet men tydligen kan det det. Jag kanske är bortskämd som alltid trott att fönsternas öppningsbarhet var en självklarhet och inte ett plus, en bekvämlighet. Ibland förvånas man faktiskt.

Foto: Hotel Stern

På bilden: Säng, fönster som kan öppnas, väska, tant, väska osv osv..

Overheard in New York

Conductor: Hello, and welcome to the Hogwarts Express. This is platform 9 3/4, and we will be leaving shortly for Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.
Preteen holding Harry Potter book, to suit holding Harry Potter book: Oh my god! I knew they would come for me!
Suit holding Harry Potter book, to himself: I did too.


There was an old lady...


Hejsan hoppsan lillebror!
Är på jobbet just nu, jag jobbar natt! Hu det är jobbigt, man blir så trött och det finns ingen att prata med. speciellt igår hade jag behövt någon för jag var sååååååå trött! somnade nästan, men så blir den när man går upp kl 7 för att åka till skolan och sen inte kan sova när man kommer hem då man ska  jobba hela hela natten till kl 7. jag var så trött när jag gick hem på morgonen att jag bara ville lägga mig ner på marken och sova. men jag kämpade mig hem och sov till 16.30 :D så nu borde jag orka hela natten vilket är bra :) det jag har gjort än så länge, förutom att fixa med celina är att sitta vid datorn och äta godis mmmm men jag borde egentligen plugga lr nått kanske att jag ska ta och läsa viltvården iaf.
det får bli så.

hasta la vista baby

/sickan
 

RSS 2.0