Jag bygger bygger upp, du river river ner...

Du måste flytta på dig!

Ja, den sätter sig. Låten alltså.

Idag är jag ledig. Helgens jobb var inte särskilt roligt. Var inte taggad någonstans. Vet inte varför... men man kan ju inte vara på topp hela tiden. Och det var massa folk, det kan ju vara en av anledningarna.

Idag känns det som att det är mycket på schemat. Har plockat och fixat här hemma. Håller på att göra morotsbröd. Mumsigt. Får vi hoppas. Ikväll blir det lite grill och chill med de gamla vanliga smurfarna. Ska bli trevligt. Men blir nog en lugn kväll, eftersom jag ska jobba imorrn ($$$$-catching). Och jag upptäckte att jag jobbar Kristi himmelsfärd aka. Ascension day (för alla mina internationella läsare). Vilket betyder mer $$$$$ catching catching catching! Jag jobbar typ alla helgdagar som finns! Hur bra är inte det?!

I helgen nu som kommer blir det Bollnäs. Hoppas på fint väder! Lotta hänkar också. Ska bli skoj. Kan ju säga redan nu att söndagskvällen kommer bestå av BB Live. Bara så att du vet Carlotta. Mohahaha (Tenny-skratt). Hur skönt är det inte att slippa Tenny då? Gryymt skönt. Fast justdet, vi åker ju hem på söndag :( tråkigt...

Nu ska jag pensla bröd och skjutsa brödet in i ugnen.

/D

Let's go to the beach


An everlasting piece of art

Dagen idag har varit som alla andra dagar. Det har varit torsdag. Ny DR tänker jag då. Undrar hur min livs mår, haha. Det är så roligt att ha ett eget ansvarsområde. Ni anar inte. Har precis bytt ut gavlarna. De är grymt snygga. Jag är grym! Sandra tyckte livsen såg mycket bättre ut nu. Tack! Inte ofta man får positiv respons. Så det är skojsigt. Men jag vet att jag är grym så det behövs inte. Moha.

Kollade lite i det nya handelsavtalet och upptäckte att jag ska ha löneförhöjning. Har varit anställd sedan 2008, vilket betyder att jag har jobbat där i fyra år (!) i sommar. Bra? Dåligt? Vet inte. Men det är bra med jobb. Fast egentligen så har jag ju varit med från början. Minns när vi öppnade. Jag stod och packade varor åt kunderna. Det var lite roligt faktiskt. Fast jag avskydde när de köpte typ glas och en massa porslin. Hur ska jag packa det liksom? Vääldigt jobbigt. Minns också att i början när jag jobbade där under sommaren (inte som packåsna alltså) så var jag överambitiös. Jag tyckte det var så himla roligt att plocka varor och göra allt vilket medförde att jag struntade i att ta en timmes lunch. Kommer ihåg att jag bara åt och sen fortsatte jag, även fast det liksom dras en timme för lunch. Men det var bara roligt. Nu är varenda liten lunchminut viktig. Jag arbetar inte gratis, det är en sak som är säker.

Jag bara skriver. Det blev så idag. Mitt minne är ju inte det bästa, men det är alltid roligt att minnas det som man minns. Tokigt jag vet. Men kul.

Annars så har dagen varit en dag som alla andra dagar. Det blev inget spring igår, för det regnade upptäckte jag när jag var påklädd och allt. Så då drog jag fram dammsugaren istället och moppen (fast moppskaftet ligger fortfarande i bilen efter flyttstädningen i Bålsta, haha). Så nu glider jag runt här på mina nysåpade golv. Idag däremot hann jag före regnet. Ha! Sedan gjorde jag mig lite lax i ugn. Mycket gott blev det (med inspiration från Vidja):

Lax i form (haha, fick en bild av en fisk som står och gympar framför spegeln), citronpeppar, flingsalt. Blandade grädde, creme fraiche, mango chutney, sweet chili-sås coh liite soja. Hällde över skiten över fisken. Smulade lite fiskbuljong. In i ugnen! Smarrigt.

Nuu tappade jag gnistan. Men bra gjort!


Det är alltid skoj med bilder så här får ni några!




/D

Jump in my hoopty hoopty hoop

Hej alla glada! Idag har lönen rullat in. Bra va? Det tycker jag, för den här månaden har verkligen varit seg. Kan inte sätta fingret på varför, så jag tycker vi bara accepterar situationen som den är och går vidare.

Jag är ledig. Dagen har varit bra. Började med ett uppvaknande. Brukar ta lite tid, men går upp till slut ändå. Frukost framför BigBrother. Satt här med uppspärrade ögon och gröten rinnandes längs mungipan när de skulle komma på synonymer till kille och tjej. Det var 2 stycken som ens visste vad en synonym var. Alla andra gav typ associationer till orden. Som exempelvis kjolstyg. Haha, herregud.

Efter frukosten åkte jag och handlade. I brist på kaffe så letade jag upp någon som hade extrapris på det. Så det blev Ica Maxi i Botkyrka. Har handlat där en gång tidigare. Gillar lite variation i vardagen. Istället för att åka till samma tråkiga Willys varje gång.

Kom sedan hem. Bestämde mig för att baka bröd. Så samtidigt som de svarta bönorna stod och kokade (45 min), så kletade jag runt med lite deg. Mitt i allt jäsande och kokande gjorde jag middag till mig själv också. Blev kylling bara. Men det är ju gott så jag är ganska nöjd. Kände mig som värsta bullmamman iaf.

Blev något slags bröd med oliver och timjan, fast jag upptäckte att jag inte hade timjan så det blev basilika. För att vara första gången så tyckte jag att jag var ganska duktig iaf.





I förrgår när jag var ute och sprang så blir jag skiträdd när jag passerar två rådjur på varsin sida om stigen, typ 10 meter ifrån mig. Coolish. Alltså jag blev rädd för något som rörde sig, inte just att det var rådjur (var bara tvungen att lägga till det så ni inte tror något annat).

Nu blev jag taggad på springtur. Bra.

/D

Japp

Sitter här. Ledig dag idag. Jobbade helgen. I fredags träffade jag Alina och Lotta. Mycket trevligt. Vi satt och pratade i flera timmar, kändes det som iaf. Idag åker väl Alina till London? Hoppas allt går prima. Råkade springa in i (eller snarare förbi) Ranmali i fredags också. Skojsigt.

Idag sov jag jättelänge. Klockan ringde från typ 9 till 11. Stängde av och låg kvar. Gick upp typ 12. Haha. Men jag har ändå inga planer så jag orkade inte bry mig. Klev upp ur sängen, snörade på mig skor och tog mig en promenad. Har ju köpt mig en löparoutfit som provades, dock inte skorna. Hade inte så mycket ork till att springa, så vi får ta det någon annan gång.

Sedan så åt jag frukost och kollade på American Horror Story. Har ni sett den? Ett måste. Gillar den skarpt.

Vill bara tillägga att det var bra att Joe åkte ut. Han gillade inte jag. Nejnej. Ut ut, säger jag bara. Det är rätt personer som åker ut varje vecka iaf. Det är bra.

Detsamma gäller American Idol. Fast shit vilken rysare det var sist. Storfavoriten Jessica Sanchez hade fått minst röster. Whaaat!? Jag fick en chock och bara satt och gapade. Men juryn har en save som de kan utnyttja innan top 5. Och de hade ju kvar den. Alla var lika chockade som jag. Alla fattade ju att de skulle använda "räddningen" (hittar inget ord, haha). Men när Jessica började sjunga för sin plats så bara sprang Randy, Jennifer och Steven upp på scenen och tog micken ifrån henne, och började skylla på alla som inte röstat. För den här tjejen är grrrrym, tro mig. Det var liksom inget snack om att hon skulle vara kvar. Hon ska vara i finalen. Punkt slut.





/D

Ebony and Irony

När jag tappar något som bara gör det jobbigt för en, till exempel en Dolmio-glasburk på ett betonggolv, tänker jag på denna:

Björn Kellman - Älskar du livet



När det regnar tänker jag på denna:

Barbra Streisand & Donna Summer - No More Tears


När det är mörkt och kallt:

Laleh - Live Tomorrow


Och när det bara är sådär mysigt och underbart väder som kallt, regnigt och blåsigt (helst alla på samma gång):

Ted Gärdestad - Oh, vilken härlig dag

/D

Cheesecake

Påsken är nu slut. Jobbade idag. Tryckte ned de sista påskgrejerna i en flyttlåda. De 604 påskfjädrarna fick en egen. Så nu är det sommarleksaker och massa trams som är på just nu-torget. Det blir så rörigt när det är så många olika saker, menmen...

Nu har jag ledigt två dagar. Kul.

Vettefan vad jag ska skriva här längre. Noll inspiration...

/D

Påskafton

...för det är väl det idag? Påsken är inget för mig. Har inte haft någon påsk-feeling alls. Men det kanske blir ändring ikväll, då det är påskmiddag i Vidja.

Annars så har jag jobbat en massa denna veckan, om man jämför med annars. Jobbade igår (röd dag) och sedan på måndag (röd dag). Huuur bra är inte det?! Det är grymt bra. Känner att maj-lönen kommer bli prima.

Jag har ju beställningsansvar över livsen nu på jobbet. Coolt va? Hehe. Nej, men det är skitskoj att göra lite annat än det vanliga. Och jag måste säga att jag älskar planogramen. Det är så roligt att  bygga om. Det blir så fint. Fast det är en massa som inte stämmer så det finns ju en hel del att göra, men ingen tid. Svårt.


Vi har pimpat vår entré lite. Mycket finare nu än förut. Inte för att så många vet hur den såg ut förut. Men det stod liksom inte ens att "här är ÖoB". Men nu borde ju folket fatta.

Glad Påsk!

/D

Bollnäsbilder


Ja, jag plockade lite i flyttkartonger och hittade detta. Jag är ju grym på flaggor. Här har ni svaret varför, moha



Det är i ritboken. Tröttnade tydligen till slut. Men det var roligt ändå.



Filmvisning i köket. Skojsigt. Coolt.



Tyckte den här bilden blev väldigt cool, så den får hänga med.



Min fina nytvättade bil



Wrong Turn. Vi var i skogen och lattjade.

Nu ska jag äta och kolla BB!

/D

Carry me home tonight


RSS 2.0