Fontana di trevi

Hej. Har varit lite långledig. Lördag, söndag och måndag. Väldigt skönt. Nu är det jobb veckan ut. Ska bli spännande.
 
I lördags var vi på Vegoforum. Intressant till en början, men sen blev det lite för mycket för min del. Det var föreläsningar. Och jag som inte gått i skolan på hundra år (känns det som) hade lite svårt att hålla koncentrationen. Tycker det blir lite tråkigt när det bara är en massa snack. Men ja, det var intressant iaf. Blev en aning peppad på att äta vegetariskt. Inte veganiskt! Usch, måste vara oerhört jobbigt att hålla reda på allt. Fast man lär väl sig till slut. Jag ska nu iaf börja äta mer vegetariskt. Så igår var jag och storhandlade, storhandlade på riktigt denna gång. Innan har jag kommit ut med två tre kassar, nu var det fem. Och! Jag handlade med vagn! Det händer inte ofta. Sist var typ i Rotebro. Det blev en massa bönor och linser och mumsigt. Rotfrukter. Handlade inget köttigt. Lax köpte jag. Det var billigt så jag var tvungen. Svängde förbi systemet också. Mums. Tankade gjorde jag. Det har gått så himla mycket pengar redan. Ajaj... Tur att jag fick en fläskig lön som borde räcka ett tag. Ska ju till Grönan på fredag med jobbet... Jaja. Pengar är roligt.
 
Efter storhandlingen igår satte jag igång direkt! Vegetariskt Moussaka. Gott.
 
Min kyl är överfull.
 
 
Imorgon är det jobbelijobb, sen ska jag in till storstan och klippa mig. Skönt! Sommaren är välkommen.
 
Är taggad inför lördagen! Då blir det kalas ute i Vidja. Jag ska göra en cheesecake till födelsedagsbarnet. Hoppas det räcker som present? Höhö. Det har även ryktats om Oreo-tårta! Jag dog när jag såg det. Ska bli så gott!
 
Nu taggar jag vidare här i min lilla men mysiga och fina lägenhet.
 
Ha det bra!
 
 
 
/D

Knäet är i datorn

Eller datorn är i knäet om man ska vara korrekt. Vilket betyder att jag kan passa på att skriva!
 
Kollade nyss min telefonfaktura. Den var lite rolig. Har ringt 14 samtal under en månad. Samtalslängd: 07:44:42.

Mina samtal är väldigt långa med andra ord.
 
Idag har jag varit ledig heela dagen. Tvättade 7-10. Alltid lika skönt att ha det gjort. Åkte in till staden i det fiina vädret. Gick runt överallt i ett 3,5 timmar. Har fått en liten bonnabränna. Inte så fint. Men det är ju fint när man är påklädd iaf. Kom hem ultrakissnödig. Gjorde mat! Idag blev det köttfärsbiffar med fetaost och potatismos! Gott. Duktig kille. Tiden rann iväg. Hade velat dammsuga och planterat om mina blommor som ser ut att lida i sina små trånga krukor. Men det får vi ta någon annan dag. Hade egentligen haft morgondagen på mig också, men jag ska jobba. Jaaa! Roligt va?! Nej, jag är inte ironisk.
 
Hoppas att det INTE regnar imorgon. Så ska man ju inte säga, men jag gör det ändå. För jag tror på omvänd psykologi.
 
Nu vill jag bara avsluta med en låt jag lyssnat minst 25 ggr på idag. Den är grym och jag får värsta sommarkänslorna! Hej!
 
Är inte Pitbull lite lik Markoolio? Haha
 
 
/D

Semifinal 2

YO!
 
Dessa går vidare:
 
Lettland
Makedonien
Azerbajdzjan
Finland
Malta
Ungern
Norge
Georgien
Schweiz
Rumänien
 
Svårt denna gång...

9 av 10

Måste ju bara säga att jag är grym 9 av 10 tog jag. Blev Litauen istället för Kroatien. Litauen var för mig en självklar förlorare. Menmen, alltid ska det vara någon värdelös som man tycker är självklar att inte gå vidare som går vidare...

Petra gjorde ett superjobb. Allt var super!

Nu får man vänta ända till torsdag! Jobbigt. Imorgon åker jag hem ifrån Bollnäs. Jobbar torsdag. Längtar. Hehe. Hoppas jag inte jobbar kväll bara, men det gör jag säkert bara för det.

Godnatt godnatt. Imorgon ska det bli sol!

/D

Semifinal 1

Okej grabbar. Ska vi gissa lite?

10 st går vidare till finalen:

Estland
Kroatien
Danmark (på Daniels favvolista)
Ryssland
Ukraina
Nederländerna
Vitryssland
Moldavien
Irland (på Daniels favvolista)
Belgien

Bara mina två favvosar går vidare blir jag glad.

Nu börjat det!

Så jävla taggad! En timme kvar till ESC 2013 går av stapeln. Kl 20 nu snart är det försnack. Jag är spänd av förväntan! Är ni? Haha. Klart ni ska kolla!

Annars idag har vi plockat in ved till vedbon. Det tar sin tid vill jag säga. Och jag har nu på kvällen tvättat och dammsugit min bil. Like på det.

Nu ska jag gå på toaletten. Kommer inte kunna lämna tvn förrän kl 23.




Bollnäs

Ligger i sängen. Orkar inte riktigt kliva upp. Men jag ska. Kom hit igår. Var extremt trött. Jobbigt.

Var på AW i lördags. Den var grym.Vi hade ett litet event på jobbet och sålde korv, hade tävlingar, tipsrunda och annat skoj Det jobbiga var att det var dött med kunder. Inte så skoj. Så efter lunch blev det inte så mycket mer arbete för vår del (Mona, Jocke och jag). Sen drog vi in till stan och resten var hur underbart och trevligt som helst. Längtar till nästa gång. Längtar till jobbet! Haha. Inte alla som gör det. Nu ska jag gå ned och äta frulle.

Mamma är på kurs så jag får roa mig själv ett tag. Undrar bara var solen är...





/D

Dominique

Jag vette fan vad jag ska skriva här. Men jag skriver ändå.
 
Råkade stänga av alarmet imorse, och somna om... Dumma Daniel. Vaknade 6:43. Började 7. Smsade Mona (chefen) och skyllde på alarmet. Haha. Slängde ihop gröten som fick puttra medan jag fixade till mig i badrummet. Framåtböjd över diskbänken hällde jag i mig gröten. Jag måste (!) ha frukost. Det bara är så. Hade ju tänkt cykla men men.. det fick bli bilen. Var på jobbet 7:23. Grymt bra jobbat! Tur att man bor nära nuförtiden.
 
SVT har börjat med ett så kallat "Öppet Arkiv" på internet. Hur bra är inte det? De lägger upp en massa gammalt och nostalgiskt. Bland annat lägger de upp Rederiet... Ajaj. Började kolla idag. Är på avsnitt 4 av 318. Haha! Var tvungen att räkna ut att det är 228 timmar och 9,5 dygn. Det är iofs inte så lång tid. Men kanske lite jobbigt. Man måste ju sova liksom.
 
Hade en tjurig kund idag som ville lämna tillbaka sina kolsyrepatroner och få tillbaka panten på dem. Enligt kunden tar inte någon annan butik emot vårt märke av patronerna. För hon har lämna tillbaka förut och fått 80 kr, alltså av andra märken. Pratade med chefen och hon sa att vi inte skulle ta tillbaka, eller att vi kunde ta tillbaka men att hon inte får några pengar för dem. Förstår inte varför hon ska lämna in skiten när hon kommer använda dem igen? Hon sa att hon inte dricker så mycket bubbel den här tiden på året. Tokigt. Men jaja... Förstår inte hur man orkar hålla på. För det första var hon otrevlig, vilket alltid gör mig aggro. Sen är det väl bara acceptera att vi inte tar emot tomma flaskor. Nej, då ska man hålla på å tjafsa.
 
Det är så ljust ute nuförtiden! Min kropp och hjärna har inte riktigt uppfattat det. Tyckte inte att det var så här ljust vid den här tiden för en vecka sen. Det var det ju såklart inte, men ni förstår poängen.
 
Den här låten går väldigt varm här hemma just nu:
 
/D
 

Funky Bunch

Sippar på en kopp kaffe så här innan läggdags. Gott.
 
Har fått mycket gjort idag. Hade kunnat gjort mer, men jag orkade inte riktigt. Energin tog slut.
 
Började dagen med frukost, ovanligt jag vet... Sen packade jag träningsväskan och skulle dra till gymmet i Sollentuna. Första gången på en evighet! Det går ju buss härifrån så jag tänkte att why not? När jag är redo att gå kommer jag på att mitt SL-kort nog har gått ut. Hmm... jobbigt. Och man måste upp till tbanan för att köpa nytt. Och jag funderar på att skippa månadskortet och köra reskassa istället, med tanke på att jag knappt åker någonting nu för tiden när jag cyklar till jobbet. Såååå jag sket i bussen, blev opepp en sekund innan jag bestämde mig för att ta bilen. Sagt och gjort. Åkte till Willys i Häggvik och handlade när jag ändå hade bilen. Mjölk behövs ju alltid. Köpte mig lite ingredients till müslibarer och skit. Hemma satte jag igång direkt med kladdandet. Avskyr kladd och saker som fastnar på fingrarna när man ska hålla på i köket. Men det gick bra tillslut. Blev en nedkyld variant med jordnötssmör och lite annat, och en annan ugnsvariant med aprikoser. De blev inte så supergoda, men man lär sig nog att tycka om dem. Får se om man kan hitta något lite "godare" recept. De behöver ju inte vara ultranyttiga och innehålla så lite kalorier som möjligt, för sånt bryr jag mig inte om. Det är bara att jag vill ha något mellanmålsaktigt som inte är godis.
 
Efter baket satte jag igång dammsugaren och körde en ordentlig dammsugning. Sen skurade jag (utan skaft eftersom det fortfarande ligger i bilen efter jag flyttstädade åt mamma i Bålsta, haha). Städa städa... Försökte få upp lite tavlor som står också, men de är inte så fina. Eller jo, bilderna är ju fina men själva inramningen är kass. Orkar inte.
 
Efter det blev det fruktansvärt varmt här inne. Solen gassade in genom rutorna. Jag öppnade fönstret och försökte kyla ned mig men det gick inte så jag la mig ned i sackosäcken och solade istället. Svetten rann. Väldigt varm sol.
 
Sen åt jag en bit mat. Plockade lite mer. Lagade mat. Åt igen. Och nu sitter jag här.
 
Dags för sängen. Är taggad på jobb imorrn. Taggtagg! Och jag får sovmorgon, börjar inte förrän kl 7. Härligt!
 
För ett år sen var två filurer på besök i Bollnäs:

 
 
/D
 

Du är mitt öde mitt Waterloo

Jag döör. Hahah. Alltså inte på riktigt. Har haft Melodifestivalen 1974 på här hemma. Har sett den förut, men det är ju alltid lika skoj att se det igen. Gissa vad förstapriset var?! Haha. 1000 kronor att dela lika mellan textförfattare och artister. Haha. Andrapriset var 750 kr och tredje 500 kr. Grattis!
 
Händer inte särskilt mycket i mitt liv just nu. Det rullar på som vanligt. Jobbar och jobbar. Cyklar till jobbet varje dag, om jag inte ska handla eller bort någonstans. Imorse blåste det rejält. Det kändes i benen kan jag säga.
 
Helgen har varit lugn. Jobbat som sagt. Imorgon måndag är jag ledig. Vettfan vad jag ska hitta på. Städa. Få upp tavlorna som stått och samlat damm alldeles för länge. Vet bara inte hur jag ska organisera skiten. Och stringhyllan ska upp, om jag orkar/kan/vill...
Har vaglar och skit igen. Kul. Så länge ögat inte sväller igen är det lugnt.
 
Nu ska jaaaaaaaaag ... göra något? Mat? Kanske? Eller? Inte än?
 
Ska kolla upp lite recept på müslibarer som man kan mumsa på på jobbet. Istället för godis! Den här helgen har jag ätit säkert två paket med ballerina, och en massa chips, och en påse med minikexchoklad. Men är det helg så är det, eller hur?
 
Hej!
 
/D

RSS 2.0