Ginger

Det är varmt. Blir så eftervarm av te, och av att all varmluft stannar kvar här inne i lägenheten.
 
Idag är det fredag, iaf i 4 minuter till. Imorgon är det lördag och sen söndag. Efter söndag kommer måndag, sen tisdag, och onsdag efter det.. osv osv.
 
Har kollat X Factor US, ätit linssoppa och druckit ingefärste. Har precis upptäckt ingefära. Det ska ju vara bra mot förkylning så jag köpte det. Fast jag är inte så överdrivet förkyld just nu. Men i förebyggande syfte. Sen ska det vara bra mot en massa annat också. Psykiskt ja, men så länge man mår bra så får man väl fortsätta så.
 
Jag har inget vettigt att skriva, jag vet. Men jag känner mig mer eller mindre tvingad. Så vad ska jag göra?
 
Imorgon ska jag jobba. Och på söndag. Och på måndag. Roligt. Justja, fyller år på tisdag också. Roligt att jag är ledig. Undrar om jag ska sova då. Sova tills jag vaknar. Längesen man gjorde det. Det kan ju bli ganska roligt. Eller alltså man sover ju alltid tills man vaknar, meen ni förstår nog vad jag menar...
 
Nu ska jag lägga mig ned och kolla på Glee. Det är en bra serie det. Snart sätter fler igång. Så då har jag något att göra. Fast jag har ju typ tusen filmer att kolla på också.. men det blir aldrig riktigt av.
 
/D

CAguilera

 
/D

I cross my heart and i hope to die

Bilder som får sammanfatta senaste dagarna.
 
Var i Bollnäs i helgen.
 
 
Kallt var det. Kanske ska nämna att jag hade dubbla byxor också, haha.
 
 
Men mysigt.
 
 
Igår kväll blev jag sjukt sugen på kakor. Så vad gör man? I brist på farinsocker går man till affären och tar det sista (ja! snacka om tur) paketet. Går hem och gör kakor. Så gott. Får se om de finns kvar till nästa helg, det var lite tänkt så.. men vi får se.. De är supergoda iaf.
 
 
Tidigare gjorde jag Medelhavskyckling. Gott. Kyckling, ruccola, soltorkade tomater, quinoa och lite annat. Mumsigt.
 

Känner att jag är i värsta mat-mode:t (english please). Jag är sjukt taggad på tårtan jag ska göra. Haha. Det kan ha något att göra med programmet Hela Sverige bakar, som mamma tvingade mig att kolla på. Hehe. Det var inspirerande.
 
Just nu håller jag på att göra en fantastisk god Linssoppa. Så jag måste gå. Hejdå.
 
/D
 

Ett kilo mjöl

Underhållning på hög nivå!
 
/D

Don't you worry child

Jag kommer inte på någon rubrik. Får dra till med någon i slutet...
 
Så vad har hänt? Jobb 15-20:10. Idag var det helt dött på folk. Varför? Förstår inte. Sista halvtimmen var det typ en kund. Fyra minuter innan stängning släckte jag och låste. Orkade inte mer. Så himla segt. Och butiken är typ hur städad och frontad som helst så det fanns inte så mycket att göra. Eller jo, det finns alltid saker att göra. Men jag var inte så taggad. Imorgon är iaf en annan dag, som Christer Björkman påstod i början av 90-talet. På onsdag är jag ledig. Då ska jag till min far och "fira" honom. Han är förkyld och hemma så jag ska dit på dagen. Sen jobbar jag torsdag fredag. Ledig helgen. Får se om jag drar till Bollnäs... Har inte riktigt bestämt mig ännu... Hmm...
 
Justdet! Nicki Minaj är en av de nya jurymedlemmarna i American Idol! Hur coolt är inte det?! De andra nya är Mariah Carey och Keith Urban. Sen Randy som varit med från starten. Ska bli kul!
 
Vet ni vad? Nu ska jag sova. Natten!
 
Är det bara jag som längtar till vintern? Ni vet när det är så där mörkt och mysigt med snö utanför. Och när det är klarblå himmel, sol och marken är helt vit.
 





 
/D

Your body

På ett sätt är det skönt att börja sent, men jag föredrar ändå att börja tidigt och sluta tidigt. Jag går i princip bara och väntar på att få gå hemifrån. Som nu, nu sitter jag här och gör ingenting. Eller ja, bloggar gör jag ju. Jag brukar säga att sova kan jag göra när jag jobbar, sina lediga dagar kan man ju inte sova bort. Det fungerar för mig som har så knasigt schema. Som igår när jag började 13, då tog jag en rejäl sovmorgon till 9-10 någongång. Jag gillar det. Fast jag skulle nog föredra att jobba 7-16 varje dag.
 
Igår kollade jag What to expect when your expecting. Den var bra. Gillar sådana filmer. Den handlade om flera olika par och deras graviditeter. Att det kan gå till på så många olika sätt. Mest rörande var när J-Lo adopterade en Etiop. Roligt att se hur det går till. För jag antar att det måste gå till så som det gjorde... Jaja. Bra film. Se den! Många bra och kända skådespelare. Sånt gillar jag också.
 
Nu har klockan tickat iväg en del. Så jag måste nog börja röra mig mot t-banan.
 
Hoppas alla får en bra dag!
 
 
/D

The new Rachel

Glee har börjat! Jaaaa... Har egentligen inget vettigt att säga, men jag skriver lite ändå. För det är ju roligare än inget alls.
 
Idag är det fredag. Slutade 14. Skönt. Hem till sängen. Har kollat X Factor US. Alltså det Amerikanska. Det har precis satt igång, som här i Sverige. Jag trodde det hade gått några säsongen där borta redan men det här är bara andra. Tokigt. I Storbritannien är de inne på typ 12:e säsongen.

Annars har jag inte gjort ett skit. Försöker bli av med förkylningen. Vila vila.
 
Tänkte dela med mig av lite nostalgiska videoklipp från Spånga-tiden.
 
Se och njut. Det är nog mest underhållande för oss som är med i videona. Jag tyckte det var roligt iaf!
 
 
Slutet på denna är ju klockrent. Känns så Angelica på något vis :)
 
 
Läste precis att spårrånaren är gripen. Skönt. Han ångrar sig nog en väldans massa. Dumma jävel. Antagligen har han stannat hemma till nu och sen varit tvungen att handla. Han greps på Lidl i Akalla. Fast jag förstår ändå inte. De måste ju ha fått in en massa tips på vem det kan vara. Han kan ju liksom inte ha levt isolerad hela sitt liv. Någon måste ju ha känt människan. Förstår egentligen heller inte hur det kan ha tagit så lång tid.
 

Nu håller jag helt ärligt på att slockna. Mitt huvud. Mina ögon. Helt slut.
 
God Natt
 
/D

Jag kom på det!

Vet ni vad? När jag skulle sov igår kom jag på hur jag gjorde med filmerna. Haha. Jag blundade och pekade. Valde ut typ 5 stycken sen så olade jag. Så var det! Om ni ville veta... För övrigt är jag på väg till jobbet. Skitkul.

She's just a girl and she's on fire

Som tack för att jag har inventerat så jävla bra hela veckan har jag fått en förkylning. Hade lite småont i halsen imorse (03:55) och sen blev det bara värre. Snoret rann och hela jag orkade inte riktigt. Meen, inget att göra åt. Måste jobba! Haha. Nej, men så farligt är det väl inte. Jag överlever nog. Får vi hoppas. Nu är jag inne på min andra kopp te med honung. Ska addera lite glass till det också så kommer jag nog må prima imorgon. Ska försöka komma i säng tidigt ikväll så att jag är utvilad. Börjar kl 6 imorgon och idag började jag kl 5:30. Jobbigt. Men jag slängde mig framför datorn/tv:n direkt när jag kom hem. Har kollat Avalon (inte så bra, konstig film, trodde det skulle vara en skräckis, vet inte ritkigt var jag fått det ifrån), Schulman Show och nu dags för en film till innan sängen. Det jobbiga är att jag aldrig kan bestämma mig för en film. Vissa som jag verkligen verkligen vill se kan jag kolla på på en gång. Men nu har jag flera som jag väljer mellan. Antingen Blue Valentine, Step Up, The Dictator eller Friends With Kids. Hmm.. klurigt. Nej, det får bli The Dictator. Den vann med sin längd 1:38:47.
 
God Natt!
 
 
Förresten så måste jag ju berätta hur jag valde film när jag var liten. I hyllan på väggen fanns det en massa filmer. Sen så räknade man. Eller nej, jag olade. Ole Dole Doff ni vet. Nej, hur gjorde jag... Haha. Jag olade igenom filmerna iaf och sen blev de utslagna en efter en.
 
Jaja. Så gjorde jag. Nu för tiden så får jag bara nog och tar någon.
 
Natti.
 
/D

Dagens lunch

Idag blev det stekt potatis, morot och lite andra grönisar. Detta förgylldes med en avocado och en egenhändigt ihop kastad kikärtsröra. Mycket trevligt. Blir samma till middag.
 
 
 
 
 
/Mikaela
 
 

Tomorrowland

Äääh.. den här festivalen skulle jag inte tacka nej till! Någon som vill ta en tripp nästa sommar? Haha
 
 
Den här veckan är en tuff arbetsvecka för min del. Inventering! Igår och idag har vi inventerat lagret, plus lite till. Man var ju lite peppad i början men inte nu längre... Iaf inte när man kommer till det värsta området av de värsta på lagret - konfektion. Eller nej, egentligen hela hem och hushåll (2:an) för det är så jädra rörigt där. Jag har tänkt på en sak och jag tror att varje beställningsansvarigs lager avspeglas lite i hur man är. Jag gillar ordning och reda. Så mitt lager är alltså perfekt! Moha. Skämt åsido, eller inte.. ta det som du vill. Inventering är kul till en viss gräns. En stor fördel är att tiden går så jäkla fort. Det är så skönt! Kanske ska arbeta med inventering på heltid? Eller inte? Eller? Ha!
 
Min far fyller år idag. Grattis till honom!
 
Imorgon är jag ledig, och på torsdag är det inventering kl 5:30. Tur för mig att jag har bil! Annars hade det aldrig gått. Sedan så jobbar jag helgen lång. Roligt.
 
/D
 

Cabin in the woods

Kollade nyss på denna filmen. Alltså Cabin in the woods. Den var... speciell... Fattade ingenting i början. Men det var det väl inte meningen att man skulle göra heller. Tyckte inte den var så bra som jag trodde den skulle vara. Har ju fått värsta bra recensionerna. Menmen... Bättre än många filmer jag sett på senaste tiden.
 
Den bästa å ett bra tag är The Hunger Games. Trodde faktiskt inte att jag skulle gilla den. Hade egentligen ingen susning om vad den handlade om. Trodde det var en tjej och en kille som skulle springa runt i skogen och typ spela ett spel, med typ hinderbanor. Haha. Jaja, den var grym iaf.
 
Annars har det inte blivit så mycket filmtittande. Kollar mest på Skilda Världar. Nu kollar jag typ för att jag känner mig tvingad att kolla klart. Orkar inte riktigt med den serien. Annars så kollar jag Hollywoodfruarna. Favoritprogrammet nr 1. Playa del Sol tycker jag också är underhållande. Jag älskar hur de klipper dessa program, speciellt Playa del Sol. De är så himla taskiga mot vissa människor. Men det är min typ av humor så jag tycker det är roligt.
 
Kollade första avsnittet av Dallas idag. Men jag somnade lite någonstans i mitten. Jag somnade inte medvetet. Försökte verkligen hålla mig vaken! Men jag tror inte riktigt att det är min typ av serie. Lite amerikansk på något vis. Eller så är det för att jag inte alls vet vad allt handlar om. menmen... ska ge den en chans till.
 
Annars så börjar ju alla braiga serier igen snart! Glee är först på tur. Och nu är det nya människor och skit. Ska bli skoj med lite nytt.
 
Nu har jag en sak kvar på min lista den här helgen. Att göra rent kylskåpet. Så det är bara att sätta igång!
 
Vi hörs!
 
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/4/4/1333550340054/The-Cabin-in-the-Woods-008.jpg
 
/D

Dagens promenad

Tid: minst 2 timmar
Distans: minst 10 km
Beskrivning: Började med att slänga kartonger, glas och metall vid miljöstationen. Gick sedan ned mot vattnet. Kom till Klubbensborg där det var party. En scen med en gospelkör och försäljning av fika och annat skoj. Gick vidare längs med vattnet. Förbi fler hamnar. Mysigt. Massa folk som var ute och promenixade. Var tvungen att göra ett par omkörningar. Fortsatte tills jag kom till Vinterviken. Har aldrig gått så långt förut. Där finns det en restaurang och café. Massa folk. Supermysigt. Finns även Vintervikens trädgård, där de hade lite marknad med försäljning av egenodlade grönsaker och dylikt. Forsatte förbi. Kom under essingebron. Forsatte till jag kom till Liljeholmen. Gick in i gallerian för jag tänkte att man borde ju komma ut på andra sidan. Kom ut till parkeringshuset. Rumlade runt där inne tills jag sket i allt och gick tillbaka där jag kom ifrån. Sedan fortsatte jag gå hemåt längs med "stora vägen". Inte lika mysigt men vid det här tillfället ville jag bara hem. När jag kommer till Aspudden ser jag en massa människor. Marknad! Jobbigt. Längs heela Aspudden-vägen eller Hägerstensvägen eller vad den nu heter. Det gick inte att komma fram. Panik! Hade ingen särskild lust att traska omkring där bland alla försäljare. Mitt enda mål var ju att komma hem. Mina ben var helt slut vid det här tillfället. Visst är det mysigt med marknad och så. Men jag var inte riktigt på humör, och det var fem miljarder människor som skulle trängas på den trånga gångvägen. Hade varit bättre om de stängt av bilvägen, men så var inte fallet. Jag vek av på en parallell gata och fortsatte gå. Till slut var jag äntligen hemma. Vatten! Kissa! Och en påse TUC Snackies.
 
/D
 

Veritas

Har lyssnat in Agnes nya album ett par gånger nu. Jag kan inte påstå att det är bäst. Någonstans mittemellan. Men jag tror det tar sig efter ett tag. Så brukar det ju vara med vissa album.
 
Jag minns inte vad jag tänkte skriva mer, för Lotta ringde mitt i allt. Och efter vårt "samtal", som bestod av att hon gjorde en smoothie och drack den samtidigt som hon kollade på tv, medan jag gjorde iordning mat. Inte mycket till samtal. Men jag älskar det ändå. Det är ju lite som att umgås. Haha. Ja, iaf, efter samtalet fortsatte jag med maten, gjorde en smoothie och rörde ihop bröddeg som ska in i ugnen nu.
 
Hare bra! Hej!
 
/D

I Was Here (United Nations World Humanitarian Day Performance)

 
/D

Vart jag än går

Nej. Nu har jag legat och latat mig för länge. Dags att ta tag i dagen. Har inget speciellt som ska göras, men det är inte roligt att ligga framför datorn hela dagen. Dammsuga kan man ju alltid göra, sen så finns det alltid andra saker som måste fixas.
 
Igår kl 00:30 bestämde jag mig för att ta tag i headern. Orkade inte anstränga mig allt för mycket. Men jag är nöjd. Den får va så tills vidare. Bättre än den förra iaf.
 
/D
 
PS. Den har inget att göra med kattmisshandel. Bilderna har inget samband.

I drove all night

Vet ni hur mycket man hinner med om man låter bli att somna efter lunch?
 
Brukar alltid slumra till när jag slutar 12 efter maten här hemma. Men nej! Inte idag. Känns som att dagen har varit extremt lång.
 
Nu på kvällen fick jag en impuls. Tog cykeln och cyklade in mot staden. Kan börja med att berätta om när jag skulle gå över gräsmattan här utanför min dörr. Hmm.. Det sitter en tvättlina där mellan två träd. Jag har tänkt på den förut för den syns knappt. Den syns ännu mindre i mörkret. Så jag tänkte ju inte på den och gick helt vanligt med bestämda steg. Boink säger det och jag går rakt in i den spända linan. Kul. Rakt på underläppen. Hade jag varit två decimeter kortare hade den nog bara krökt ett hårstrå. Menmen... så kan det gå. Ska försöka tänka extra noga nästa gång. Cyklade på ändå och var glad. Snarare taggad. Tänkte cykla till Hornstull bara för att se hur lång tid det tar. I stundens hetta fortsatte jag in på hornsgatan. Läskigt. Obehagligt. Är inte alls van att cykla tillsammans med bilar och trafikljus. Inget hände, som tur var. Men jag tror jag körde som en riktig galning. Till slut svängde jag in på en mindre gata och lugnade ned mig lite. Gick sedan en bit tillbaka för att sen cykla på som en galning igen. Från hornstull och hemåt är det ingen fara. Då är det bara att cykla på. Tar runt 20 min. Kul kvällsnöje.
 

På jobbet är allt som vanligt. Tråkigt. Idag fick jag sitta i kassan tre timmar. Alltid lika roligt. Speciellt när det är en kund var 5:e minut. 
 
Min nästa lön kommer vara värdelös.
Golvvärmen är påsatt (=dyrt).
 
Kommer inte på mer tjuriga saker.
 
Något positivt då?
Ääääh, nej... kommer inte på något... Pessimist javisst.
 
Haha. Den här får mig alltid på gott humör
 
Godnatt!
 
/D
 

det är min omelett, den är så fluffig

Första riktiga dagen på jobbet idag! Allt gick bra, ingen dog...;) Det kändes bra, jag hoppas det fortsätter så. 
Efter jobbet gick jag för att checka in en thai boxnings klubb men tror de stängt. Det låg en psykiatri mottagning där nu...dom sadlade kanske om. Finns en till ska orka ta mig dit någon dag bara. Ska maila och fråga om det finns plats först.
 
lagade omme sen med nya frun
 
 
Niklas gjorde den sjukt fluffig. Han kallade den en fransk omelett...
 

Sparris

Solen skiner. Härligt värre.
 
Min dag idag...
 
Gick upp hyfsat tidigt för att åka och träna i Skärholmen. De har precis öppnat ett 24/7 där så jag tänkte kolla in det. Meen när jag kom dit sa han att de öppnar 12. Tanken är ju att de ska ha öppet dygnet runt, så jag tänkte ju inte alls på det. De kanske inte riktigt har kommit igång ännu. Får se om jag tar mig dit någon annan gång.
  Så jag sket i allt, satte mig i bilen, åkte till Vårby för att kolla in gymmet där. Men det var läskigt där. Vågade inte lämna bilen. Såå istället åkte jag till Kungens Kurva. Gick till Ica i väntan på att Ikea skulle öppna. Sedan så shoppade jag järnet. Eller inte. Men jag köpte en förvaringsgrej till lådorna i nya byrån och en strykbräda som Rosie tipsade (eeerbody in the club get tipsy). Det var en praktiskt liten minivariant. Bra att ha. Speciellt om man har ett strykjärn, som för övrigt ännu inte är använt.
 
Här hemma har jag fixat och donat. Gjorde rent min vedervärdiga och äckliga soffa. Uuack! Nu är hela alltet rengjort. Hoppas de håller sig så nu. Tänkte köpa något slags sofföverdrag också. Den är ju inte vacker alltså. Möblerade om lite också. Tog bort rumsbordet och satte soffan och fotöljen på rad. Ser lite större och luftigare ut. Jag är nöjd.
 
Har nyss ätit. Nu dricker jag kaffe. Over and out.
 
 
Bilder från Skara + lite annat










nämen det är ju...?

 
Vilken känd karaktär, från en super stor tv serie, är Hästpojken här lik?
 
 

RSS 2.0