Dagens kund

Jag sitter i kassan. En kund kommer.

"Håns, håns. Har ni håns?"

Tittar frågande och fattar ingenting.

"Håns, har ni håns? Inte kyckling, håns."
"Buljong eller?" frågar jag.
"Nej, håns, håns. Inte kyckling, håns"
"Du ska ha höna?"
"Ja!"
"Nej, det har vi inte"
"Okej."

Kunden går. Jag får ett skrattanfall inombords. Kunden jag tar betalt av vill inte skratta med mig. Tråkig.

Förstår fortfarande inte vad det var hon ville ha. Inte hönsbuljong iaf.



/D

Party for everybody

Ja, nu bloggar jag. Nöjd?!

Bra.

Har kommit hem från Bollnäs där jag har varit från söndag till onsdag. Skönt med lite semester. Synd att det har gått så fort bara. Har varit ledig 6 dagar nu. Känns som en helg, typ. Men imorgon är det jobbelijobb igen.

Idag har jag badmintonat med min far. Skojsigt. Sedan bjöd han på mat hemma. Skojsigt. Kollade på Sveriges värsta bilförare, sen åkte jag hem. En massa folk på tunnelbanan var det. Förstår inte varför. Fick lite fredagsfeeling.

I helgen är det jobb och party. Skojsigt. Var alldeles för längesedan det var party. Så det ska bli roligt.

Annars så har det inte hänt så mycket mer...

Nu ska jag nog ta en glass och kolla lite film. Mysigt!

Godnatt!

/D

Nytt som vi gillar


Jennifer Hudson, Ne-Yo - Think Like A Man ft. Rick Ross
Filmmusik från Think Like A Man, som bland annat Chris Brown är med i. Tokigt. Men vi gillar't.




Kris Allen - The Vision of Love
Yes. Äntligen något nytt. Och en ny skiva snart. Inget datum ännu men maj/juni någongång. Vi gillar't.




Carrie Underwood - Good Girl
Äntligen nytt här också. Nytt album 1 maj! Känns inte som att det var så längesedan senaste skivan men den kom 2009. Tokigt. Men vi gillar't!

/D



Per Sempre

Flöjt!

Jag är här. Slut. Det tar mer på krafterna att jobba till kl 18 på helgerna än att sluta 15/16 som förut. Menmen... Får väl vara glad för det lilla.

Idag har jag varit på arbetsintervju. På Klensmedsvägen 2. Stockholms Katthem. Upptäckte deras annons på arbetsförmedlingens hemsida för ett tag sedan och täntke att jag skulle skicka in ett CV. Sagt och gjort. Orkade knappt lägga ned någon tid på CV:et. Orkade inte anstränga mig, så jag tog bort lite saker och lade till lite annat sen skickade jag in det. Får några dagar senare ett mejl tillbaka om att de vill träffa mig på intervju. Får ett telefonsamtal några dagar efter. Vi bokar in idag.

Så ligger det till.

Vääldigt nervös. Väääääldigt nervös. Har ju aldrig varit på någon intervju förut så väää äää äääldigt nervös. Jag åker till Telefonplan. Är där 10:04 går mot katthemmet. Tog 5 min. Tänkte att jag kan ju inte vara där för tidigt. Så jag går lååångsamt runt i området och väntar. Försöker samla tankarna och tänka positivt. Inget fint område btw. Kändes som att det skulle komma walker's fram ur buskarna. Klockan blev 10:25 när jag vågade mig in. Läääskigt. Jag sätter mig ned i lunchrummet med tre andra. Ordförande, vice ordförande och verksamhetschefen. Det här är vekligen allvar, tänker jag. Haha. De frågar en massa. Alla de vanliga "arbetsintervjufrågorna" kom upp. Vad är dina bra egenskaper? Vad kan du bli bättre på? Vad gör du om 5 år? Vad vet du om oss? Hur ska en bra arbetskamrat vara? Kan du ta kritik? Kan du ge kritik? osv osv. Kommer inte på allt, för allt känns som en stor minneslucka. Menmen... Grejen är den att jag har ju tänkt igenom alla de frågorna, men det kom knappt fram något vettigt ändå... Sen började de prata om styrelsen och stadgar och tjohej. Och att stadgarna kan ändras och styrelsen kan bytas ut, och hur jag ställer mig till det? Jag fattade typ ingenting och bara satt och nickade. Ibland blev det sådär att man lyssnar men man tar inte in det de säger. Jobbigt värre. Jag försökte verkligen slappna av men det gick inte. Har svårt att marknadsföra mig själv. Men övning ger färdighet. Någon gång ska ju alltid var den första, även om det är en gångång som Tjorven sade.

På slutet fick jag en liten rundtur iaf. Kunde väl slappna av lite då iaf. Sedan fick jag gå. 1 h 20 min senare.

Puh.

Vet inte om det är ett jobb för mig. Vet inte varför, men magkänslan är lite kluven. Men jag är glad att jag var en av de 6 som de hade valt att intervjua. Det betyder ju att mitt CV inte är helt värdelöst iaf. Haha.

Nu ska jag nog tacka för mig och sova lite!

/D

Nervig men lugn

Nervöös inför morgondagen! Men det känns ändå som att det kommer gå bra. Får hoppas det kommer ut något vettigt ur munnen min. Klockan 10:30 på Klensmedsvägen 2 smäller det. Skänk en tanke åt mig då.

Vill inte sova...

Menmen...

Godnatt!

/D

Fredagskul


Jessica Sanchez

För er som vill veta vad jag har gjort idag så har jag inget svar på det. Dagen har bara gått. Tog iaf en promenad till Klensmedsvägen 2 (undrar om den vägen har fått sitt namn efter en klen smed som brukade härja där, haha), men annars vet jag inte alls vad jag har gjort. Igår plockade jag och fixade här iaf.

Som den kända toalettrengörare jag är så har jag gjort rent toaletten, om någon ville veta.

Har kommit fram till att klöver-mjölken (som inte längre är klöver men iaf), "Mjölken med lite längre hållbarhet", är bättre på att skumma sig än vanliga mellanmjölken. Varför vet jag inte. Det har väl något med pastöriseringen att göra antar jag. Så om ni vill ha mjölk som skummar köp den! Den är billigare också! Och håller längre! Katsching!

Har ätit våfflor idag. Snart är det våffeldagen. Då blir det våffelkalas.

Nu sitter jag här och försöker komma på något mer att skriva, men det finns verkligen inget!

Hejdå!

/D

I am close to the waterline

Måste dela med mig. Haha. Kan det bli gulligare?

Visste ni att havsuttrar håller hand när de sover?
Detta gör de för att inte driva bort och tappa bort varandra.

20120310-054545.jpg

 

/D


Ja, vem kom egentligen sist...

1. Euphoria Loreen 268 poäng
2. Amazing Danny 198
3. Soldiers Ulrik Munther 88
4. Shout it out David Lindgren 88
5. Why am I crying Molly Sandén 77
6. Baby doll Top Cats 68
7. Mystery Dead by April 52
8. Jag reser mig igen Thorsten Flinck 43
9. Why start a fire Lisa Miskovsky 39
10. Mirakel Björn Ranelid/Sara Li 25
11. ac Sean den förste banan Sean Banan 111 443 (omgång 2)
12. ac Stormande hav Timoteij 54 788 (omgång 2)
13. ac Don't let me down Christer & Lotta 79 235 (omgång 1)
14. ac Youngblood Youngblood 63 984 (omgång 1)
15. ac Lovelight Andreas Johnson 60 969 (omgång 1)
16. ac Land of broken dreams Dynazty 45 466 (omgång 1)
17. The girl Charlotte Perrelli 80 906
18. Ge aldrig upp Thomas Di Leva 64 767
19. Förlåt mig Mattias Andreasson 48 219
20. The boy can dance Afro-Dite 44 736
21. Kyss mig Axel Algmark 31 193
22. Goosebumps Hanna Lindblad 19 009
23. Salt & pepper Marie Serneholt 18 092
24. Just a little bit Love Generation 18 081
25. på väg Abalone Dots 13 156
26. I din himmel Sonja Aldén 12 246
27. I want to be Chris Isaak The Moniker 10 776
28. Aldrig aldrig Andreas Lundstedt 10 080
29. Sanningen Carolina Wallin Perez 9 849
30. Det går för långsamt Mimi Oh 9 342
31. I mina drömmar Maria BenHajji 8 720
32. Allting blir bra igen OPA! 7 017

Röstningen


Frågan jag ställer mig är varför Molly fick så få röster?

  • 670 551 Loreen
  • 458 388 Danny
  • 172 715 Thorsten Flinck
  • 142 688 Top Cats
  • 119 473 Dead by April
  • 112 025 Ulrik Munther
  • 103 200 Björn Ranelid/Sara Li
  • 102 308 David Lindgren
  • 94 525 Molly Sandén
  • 77 559 Lisa Miskovsky

/D


I'm going out of my mind!

Varför är Rodney med i BigBrother igen?! Väldigt irriterande. Förstår inte varför han ska få en chans till. Orkar inte.

Och varför försvann Hanna W? Tråååkigt då jue..

Men helgen har varit grym!

Fredag: Jobb 6-16. In till stan. Leta lite present till bror. Äta Max. Mot Globen. Genrep Melodifestivalen. Barn. Skrikande. Hem.
Lördag: GB. Glass. Farsta. Vidja. God mat. Melodifestival. Loreen. Glad. Sova.
Söndag: Mysig frukost. Glass i bil. Mälarhöjden. IKEA. Lunch. Present till bror. Mediamarkt. Avsläpp Årsta. Kallhäll. Kalas. Fika. Prat. Kaffe. Hem. Trött. Sova

Och idag har jag jobbat 5 h. Ledig tisdag onsdag. Nödvändigt.


Sparking up a rhythm

Idag har jag jobbat som en vanlig människa. 7-16. 8 timmar. Utökat schema den här veckan pga fritidsombyggnad. Bra för mig. Att gå till jobbet har jag inga problem med. Men när jag väl är där så är det inte lika roligt längre. Fast det går ju. Är överdrivet trevlig och falsk mot kunderna. Haha. Nej, men vissa kan man ju inte låta bli att vara trevlig åt.

Idag då. Håkan kommer in i personalrummet och är skitsur. Han hade suttit i kassan. Och alla kunder lägger inte en pinne mellan sig. Alltså på bandet... ni fattar. En "nästa kund-pinne". Ja, ni fattar. Bra. Och det var tydligen en kund som inte hade lagt någon efter sig och då hade han bara fortsatt kört varorna. Kunden bakom hade sagt "att det där är mina varor". "Då får du lägga en pinne, så att man vet" säger Håkan. "Men det är väl hon som ska göra det" säger kunden och pekar på kvinnan framför (alltså hon som skulle betala). Då blir "hon som ska betala" skitsur och börjar tjafsa. Och bladibla... Vet inte hur det gick till slut. Men Håkan fick tydligen ta all skit så han var inte så glad. Jag förstår honom. Även fast jag ibland ser att det är två kunder med varor, men ingen pinne brukar jag köra på ändå. Bara så att de ska fatta liksom. Ibland så gör man det ju inte med flit men ändå. Fråga nu är vem som ska lägga pinnen? Personligen tycker jag att när jag lagt mina varor på bandet så ska jag lägga en pinne efter. Det spelar ingen roll om det är en kund bakom  eller inte, det ska ligga en pinne där. Det kan ju komma någon i sista sekund och slänga upp varorna. Och hur ska jag egentligen veta om de kilar stadigt elller inte?

Kollar lite på film just nu. Har pausat för jag var tvungen att kisselikissa. Och sen så fastnade jag här. Life as we know it. Den är bra. Visste inte alls vad den handlade om så jag fick en liten chock när det som hände hände. Antar att det står i handlingen, men man vet ju aldrig om ni vill veta eller inte. Vissa gillar ju inte att läsa vad filmer handlar om eftersom det avslöjar halva filmen.

En annan sak idag på jobbet. Två i personalen bestämde sig att göra våfflor till lunch. Great. Vi skriver av ett våffeljärn för att göra våfflor en gång. Bra gjort. Inte nog med det! Vi har typ ingen fläkt som fungerar, den är inte inkopplad eller något. Såå vad gör man då? Jo, man ställer våffeljärnet i soffan i herrarnas omklädningsrum och öppnar fönstret. Shit, vad irriterad jag blev när jag kom in där och såg våffelsmet rinna längs soffkudden. Gaah! Meen jag försökte se det roliga i det hela, vilket var väldigt svårt...

Jaja!


Savner




Har inte tid att kolla efter bilder! Det är sängdags!

/D

Svag sväng höger

Ja. Hej.

Måndag. Ny vecka. Ledig.

Dagen började med frukost. Bra start.

Tog mig en liten prommis igen. Får ångest när det är sol ute och jag sitter inne och ugglar. Såå jag var tvungen att ta mig ut. Gick till Coop Forum i Västberga. Kirrade 10 triss och gick hem igen. haha. Man måste ju chansa lite här i livet. Och plötsligt kan det hända liksom. Betalade endast 125 kr med kupong där man fick två på köpet, och sen så hade jag en vinst på 75 kr. Grymt! Har skrap för hela veckan. Hittills har jag vunnit 25 kr... 5 lotter har jag kvar... Hoppas hoppas... Tycker iaf att jag borde få tillbaka pengarna.

Summa summarum:
Backebogatan 12 -> Västbergavägen 4
Västbergavägen 4 -> Backebogatan 12

Time: 1:35:18
Distance: 9.31 km
Calories: 572
Speed: 5,9 km/h

Duktig! Det är mycket roligare att gå när man har ett mål, än att bara strosa runt och se vart stigen leder.


Håll tummarna för mig. Ska skrapa en innan sängen, sen får det vara bra för ikväll.

Tänkte jag skulle lägga mig i tid idag, men så blev det ju inte.

JAja!

GODnatt!

Grejen med rubriken är att GPS:en är grym att ha när man är ute och går och har lurarna i öronen. Den bara inflikar när man lyssnar på musik att nu ska du svänga vänster. Är inte det ganska coolt? Jag tycker det är grymt bra. Slipper man kolla kartan när man inte hittar.

/D

After the nation wide vote...

Har haft American Idol-maraton här i brist på annat att göra.

Nu är Top 13 klar. Mååånga bra. Spännande! Alla sjunger Adele, vilket de inte borde göra...

Den här helgen är nu avklarad. Den var inte så rolig, menmen...

Justdet! I fredags när jag var på väg hem gick jag förbi mitt fack (på jobbet alltså). Där låg ett brev till mig. Hur kul är det inte med post? Jag fattade ingenting. Öppnade och fick se detta:



Haha. Tokigt. Antar att det är någon som tycker jag gör ett bra jobb. Men det är ju ingen som rör de där veckotidningarna så jag måste ju liksom... tycker biobiljetten är välförtjänt.

Undrar vilken film man ska se... Var på bio i fredags och såg The Devil Inside. Den var okej. Hade förväntat mig att den skulle vara läskigare. Och den var inte riktig värd att se på bio.

Varför åkte Jessica ut?! Skulle ju vara Sipan. För han är extremt jobbig.

Eftersom jag inte har någon att diskutera BB med (för alla är tråkiga och inte vill kolla) så får jag skriva här istället. Bra. Inte för att jag kommer på något att skriva om det... Jo! Jag höll med Jessica när hon blev arg för att de hade köpt mer juice än mjölk. Varför köper man juice liksom? När de knappt har något att handla för, köper man juice då? Det fanns ingen saft, så vi tog juice istället fick Jessica till svar. Saft? Juice? Herregud! Drick vatten! Menmen... Nu är väl alla glada när Jessica är borta...

Nu har jag inget mer att säga.. förutom att jag jobbar ganska mycket nästa vecka. Det är ju bra. Fast är ledig imorrn, måndag. Skönt! Och semesterlistan har kommit upp! Får ångest varje gång den kommer upp. Blir nog inte så mycket semester i år. En vecka eller två kanske. Får se hur det blir. Kan ju inte ta semester och sitta här hemma, haha. Såå det blir väl Bollnäs förmodligen.

/D


Nosa nosa! Assim você me mata

Två grymma låtar som just nu går på repeat:

Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego
Amanda Jenssen - Dry My Soul

Har glömt säga att min äggskärare har dött. Så jag får gå tillbaka till gamla Pullan. Man ska inte lita på nymodigheter. De lade nog ned lite mer tid på saker och ting förr i tiden.



Denna dagen har inte varit lika effektiv som gårdagen. Meen, det är ganska lugnt ändå. Var och handlade en sväng. Då kom solen fram. Bra gjort Solen! Frysen är för tillfället full med matlådor. Spaghetti och köttfärssås blir det ganska mycket över av. Så nu har jag knappt några tomma lådor kvar, haha. Men det är bra. Skönt att bara slänga in en i micron de dagar man jobbar kväll.

Har kollat på lite utbildningar nu på kvällsfronten. Får se om man kanske börjar plugga. Känner mig inte så pepp på det. Meen mitt jobb ligger längre ned på pepp-skalan, så vi får se hur det blir med allt.

Imorgon är det iaf fredag. En dag att se fram emot. Faktiskt! Ranmali ska jobba imorgon, så det blir skoj. Och sen på kvällen kommer Lotta. Hon är portad från Vidja imorgon kväll. Mamma Rosie ska ha tjejkväll eller vad det nu var. Såå hon utnyttjar min lilla lya än en gång. Nej, men det blir mysigt.

Jobbar helgen. Kul.

Justdetja! Glömde berätta om min försenade födelsedagspresent jag fick av Lotta. Biljetter till genrepet för världens bästa melodifestival, det är final! Finaaaal! (Någon som kommer ihåg Allram's lilla sång? Nä, trodde väl inte det heller..). Men det blir skoj! Har aldrig varit på det förut! Tack så mycket!

Nu är det nattmacka + 2 broke girls. Sen ska jag sova... lovar...

/D

heejun han

I'm as confused as a baby in a topless bar - Steven Tyler

Kollar på American Idol.

Många som jag gillar, jämfört med förra året.



/D

Ha Ha



RSS 2.0