Sommardag

Nu är allt klart. Väntar bara på min kära bror som ska komma och hämta mig. Lyx lyx. Men jag kom fram till att det var enklast. Det blir ju lite mycket grejer när man ska vara borta ett tag. Har väl packat för mycket som vanligt. Men det är bättre att ha för mycket har jag kommit fram till.

Nu ringde han precis. Han åker hemifrån nu... Jahapp. Vad ska vi göra då då? Fast framför datorn flyger ju tiden bara iväg.

Nu ska jag inte uppehålla er längre.

Kommer säkert blogga lite från Bollnäs också. Så vi hörs!


Grillnatta förra året.



Cool kille.



Eric Sadejdi Sadeede Sade Saade var där. I år är det Amanda Fondell, vem är det liksom?



Massa ved. Och en fnurpa.



Bada gjorde vi.


Sen så kom det lite bilder från Norge. Kan inte låta bli att ta med några godbitar.

Munken får mat



Glada.



Hej.

Valerie

Semestern är igång.

Dag 1 har spenderats med en snabbtripp in till stan. Nyklippt är jag. Skönt.

Tokig som jag är satte jag fart hemåt, till fots. Jag gick och gick. När jag kom till samma ställe som jag var tvungen att avsluta min förra promenad (då det började ösregna) tänkte jag att nu är det inte långt kvar. Ha ha. Shit. Jag var helt död på slutet. Hade knappt ätit någon lunch och hade inget vatten med mig. Och jag klippte mig kl 16... tokigt. Men med en vilja av stål klarade jag mig hela vägen hem. Råkade gå lite fel och hamnade i Midsommarkransen, men det var fint där så det var bara roligt...

Två timmar och 12 km senare var jag hemma. Woho! Good Job! Stolt. Gick från Hötorget om det är någon som vill veta.

Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Bakat det där goda brödet igen har jag gjort. Och lagat mat. Och gjort en kladdis. Tyckte att jag var värd det. Jag har ju trots allt semester, även fast det fortfarande inte känns som det.


Är fortfarande lite ärrad efter vageln. Det har kommit några till också. Roligt va? Fast ingen som har svällt upp ögonen. Får hoppas vi kan slippa det hädanefter.

Arg

She Bop, He Bop, Everyone Bop

En dag kvar. En dag.

Sedan är det semester. I tre veckor. Jag vet inte varför men jag känner mig inte överlycklig, eller har värsta superbraiga känslan som man kanske borde få. Ni vet den känslan man fick vid skolavslutningen, då det låånga sommarlovet skulle börja. Den känslan saknar jag lite. Men det ska bli jätteskönt att vara ledig iaf. Och skönt med lite lugn och ro i Bollnäs. Inte för att det kommer bli det, men ändå. Skönt att komma bort lite. Hoppas mina växter klarar sig bara. Ska ju inte vara borta överdrivet länge.

Idag höll jag på att flippa lite på en av sommarjobbarna. Han är världens segaste människa. Han har kommit försent ett antal gånger, så även idag. "Bussen..bla bla". Jag ba' "Ja, det är lugnt..". Jag orkar inte bry mig så här två dagar innan semestern. Men iaf. Han frågar ALLTID: "Vad ska jag göra nu?" "Nu då?" "Jag är klar, vad ska jag göra nu?"
Gaah. Får panik. Som någon jävla praktikant. Blir så jädra trött. Idag när han frågade första gången sa jag att vi städar bara på helgerna, så det är bara att ta en vagn och gå runt i butiken. Plocka fellagda, fronta osvosv. En timme senare kommer han till mig: "Vad ska jag göra nu?" Öööööööööööööööööööööööh. Va? Jag fattade typ ingenting. Har du varit överallt frågade jag. Han bara: "Ja, jag har varit i hela butiken, allt är klart" Öööööööööööööööööh. Va? Va sa du nu? Haha. Jag vette katten vad han hade gjort, men det var inte frontat någonstans... bara en sån sak. Lata jävel. Trött blir jag. Det är ju inte så att jag går omkring och inte gör någonting och delar ut uppgifter. Jag sa att han kunde ta en varv till i butiken. Två minuter senare tänkte jag att det kanske itne var en så bra idé. Så jag drog ut en pall med Fladen åt honom. Så den höll han i princip på med till han slutade. Så himla snabb kille det där, blir helt paff.

Ja ja ja. Det är kul att få ut lite aggressioner. Ingen som jag kan prata med jobbar ju nu i helgen så jag måste få ur mig det på något sätt.

Själv har jag slängt sparris, hundmat, rödbetor, grön peppar och lite annat smått och gott. Det är sådant som har gått ut ur datum som folk har ställt på lagret och bara låtit det stå. Folk är så himla lata. Jag har typ tömt fem miljoner liter läsk under min tid som Livs-ansvarig. Det är läsk som har stått i två år kanske. För ingen har orkat tömt skiten. Men nu är all läsk borta. Tömde ur den sista Colan idag. Tänkte panta imorgon. Ser det som en bonus för att jag är så jävla duktig. Ni ska se lagret nu. Det är huur tomt som helst (inte för att så många av er vet hur det burkar se ut... men ni förstår). Ska fanimej ta en bild imorgon. Sen ska jag ta en "efterbild" om tre veckor när jag kommer tillbaka.

Nu blev det kanske lite mycket skrivet här. Det var ju inte tänkt så från början (som alltid).


Gammal bild, men den har ju med inlägget att göra. Så tjing tjing.

/D

Very expensive, very expensive

Sa till mig själv alldeles nyss att det här kommer bli en helvetes-helg. På söndag, min sista dag innan semester, stänger jag med två sommarjobbare. Super. Men jag är glad att jag slipper kassan iaf. Har inte suttit i kassan på evigheter känns det som. Så himla skönt! Dagarna går så mycket fortare.

Igår fick jag ett påminnelse-sms om att "Lars Erik Da har tid hos Folktandvården Bålsta, torsdag 19 juli 13:30". Panic. Fick ett brev med en tid hem för evigheter sedan. Och jag orkade inte ringa så jag bokade om tiden på internet till idag.. bara för att skjuta på det liksom. Sen så tänkte jag inte mer på det. Och igår fick jag smset så jag tänkte att jag kan boka om igen när jag kommer hem (var ju i stan och rände runt). Men det var ju för sent när jag var hemma! Senast 12 timmar innan! BLÖ! Och telefonen hade stängt. Så jag ringde imorse kl 7:30. Hon var lite grinig och skällde på mig för att jag ringde så tätt inpå. Jag sa att det hade kommit upp en grej som var viktigare. Hon sa att det fick gå för den här gången då. Egentligen skulle jag fått en straffavgift, men det slapp jag. Tur. Puh. Sen så frågade hon om jag ville boka ny tid men jag svarade att jag inte visste hur länge jag skulle vara borta och att jag kunde fixa det själv sen när jag vet. Okejokej, sa hon. Sen tackade jag så mycket och sa hej.

Ja. Det var det. Interesting.

Vet ni vad jag kom att tänka på igår när jag satt på pendeltåget. Haha. Har ingenting med situationen eller någonting att göra. Men ni Australien-people.. Kommer ni ihåg han med tavlan i Surfer's Paradise. Han på lägenhetshotellet som var uthyraren. När vi klampade in där med våra stora ryggsäckar och han bara tjatade om att vi skulle akta tavlan, som Elvis hade gjort eller nåt. Haha. Jag skrattade på riktigt för mig själv. Knäpp. Vet inte varför jag kom att tänka på det. Men det var jävligt skoj iaf!

Alltid roligt med minnen.


Fint. Och Sickan pillar på sin arm som vanligt. Det där är en typisk Mickan-pose.



Uutsikt.



Bara för att jag vet att Angelica älskar sitt hår på den här bilden :)



Saknar.

Alla bilder är från Surfer's.

/D

Det är vi ändå

Sitter och lyssnar på BAO. Bra musik det där.

Och nu fastnade jag framför klipp från Allsången när Lasse B var med. Det var tider det. Fast hur skönt är det inte att Anders Lundin är borta? Flera års lidande tog slut. Tack!

Helgen var grym. Precis som den ska vara. På fredagen var det lite party hemma hos Jocke och Natali. Vi hade det supertrevligt. Tråkigt bara att pendeltågen inte går dygnet runt, såå det var bara att pallra sig hemåt med sista pendeln. Ja.

Efter många om och men drog jag mig ut till Värmdö, till Birebo. Hade det myspysigt. Sov kvar till söndagen som spenderades med bio. Det hade jag nästan glömt bort. Så mycket jag har hunnit med. Vi såg (jag och Lotta alltså) The Amazing Spiderman. Mycket bra. Som sagt så var det helt klart bättre än den andra. Mycket mer känsla och mindre action. Precis vad jag gillar.

Nu har jag varit ledig tisdag, onsdag. Dessa dagar kan väl sammanfattas med två ord: regn och promenera. Fast mest promenerat har jag. Hade tråkigt i tisdags så jag bestämde mig för att gå in till stan. Tyckte det skulle vara roligt att se hur lång tid det tar. Och jag älskar ju att promenera så varför inte? Jag hann till Hornsgatan. Sen kom regnet/haglet/åskskuren. KUL. Jag sprang in på Hemköp och hängde där i en halvtimmet. Sen gick jag till tbanan när det hade lugnat ned sig lite och åkte hem. Mission Failed. Men dit tog det iaf en timme och det var 7,25 km.

Och idag åkte jag in till stan. Gick till Globen. Åkte till Farsta. Åt middag med Lotta.

Massa gående. Skoj.



/D

Lactacyd-tvål/sytråd - Same same...

Har precis kollat klart en film. ATM. Heeelt värdelös. Blev bara irriterad. Ni vill inte kolla på den så det spelar ingen roll vad jag säger. Den handlar om tre personer som går in i en ATM-kur (ATM är alltså bankomat). Det är ett litet hus med två bankomater i. Ingen personal. Ingenting. Ni fattar. Iaf. När de är klara och ska gå därifrån ser de en mystisk man stå utanför med luvan överdragen som man ser inte vem det är. Han bara står där och iakttar dem. De blir rädda och vågar inte gå ut. Sen blir de kvar där inne för de inte vågar gå ut. Och så händer det lite grejer emellanåt. De var fan tre stycken. TRE MOT EN! Blev så jädra trött. Men jag var tvungen att se klart skiten.

Nog om det.

Har jobbat som en påläggskalv idag. Haha. Det var det första ordet som kom upp. Har aldrig vetat vad det betyder, från "Långa bollar på Bengt", ni vet? Så nu har jag tagit reda på det och blivit klokare. Även idag. En påläggskalv är en kalv som man sparar och föder upp. Alltså den skickas inte till slakt. Man låter den "lägga på sig" och ger den extra omvårdnad. Usch. Låter hemskt. Tänker bara på alla gulliga kalvar som snuttade på händerna när man var ung.

Läste nu att ordet också förekommer inom idrotten. "Då handlar det om unga och framåtsträvande personer, som man vill utveckla till framstående medarbetare eller spelare, gärna i ledande positioner."
Om jag ska dra till en gissning så är det nog det de menar i låten.

Men ändå!

Imorgon är det äntligen fredag. Skönt med ledig helg. Imorgon är det lite party party. På lördag lite häng häng på Värmdö (om det inte blivit några ändringar?). Söndag lite chill chill på Värmdö och sen hem.
En gång var jag kattvakt



Australien 2010! Jippi!



Nyss hemkommen. Fett trött. Fett brun.

Ny musik


Så bra! Blir så himla peppig!

Min hatt hänger där den ska

Ledig.

Sovdags.

Klockan går. Fast jag har hunnit med en del idag ändå. Tvättat! Handlat! Lagat mat! Bakat bröd! Hmm... Promenerat!

Fick lust att baka ett bröd som jag spanat in tidigare. En jädra massa ingredienser innehåller den, så jag var tvungen att handla. Buusenkel var den att göra iaf. Recept? Självklart!

Åkerbylimpa
(töntigt jag vet, men vad jag ska göra?)
1 l fil eller yoghurt
1-1½ dl mörk sirap
5 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
4½ dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
2 dl vetegroddar
1½ dl vetekli
1½ dl havregryn
Russin eller solrosfrön

Blanda ihop allt till ett stort klet. Smöra en form. I med kletet i formen. In i ugnen 200 grader i 1 timme.
Fast just det. Detta är för två formar. Jag delade och körde i en form.

Mycket enkelt. Och gott! Fast jag tog nog lite för mycket russin, hehe. Tänkte att jag älskar russinbröd så jag hivade i en massa. Det blev lite sött då. Men gott.



Nu blir det inte mer. Jag måste ta mig lite yoghurt, sen ska jag duscha och fixa. Sen får jag änteligen sova. Börjar 7 imorgon. Fett taggad.



Crank it up

Hej mina vänner!

Imorse vaknade jag av ett igenklistrat öga. Det var var som hade torkat ihop. Har fått mig en vagel. Inte roligt! Speciellt inte denna. Kände av den redan igår och hoppas på att den skulle försvinna till idag, men det blev bara värre. Så idag har jag arbetat med ett öga. Har ingen lins där i eftersom man tydligen inte får ha det. Meen det har gått hyfsat bra iaf. Lite svårt att läsa på nära håll, men som sagt så har jag överlevt. Ser ut som om jag varit i slagsmål. Ganska coolt faktiskt. Men det har blivit liiite bättre, så vi får hoppas den är borta tills imorgon.

Annars så har det varit en riktigt rolig helg. Den har bara flugit iväg. Det gillar vi. Har lärt känna Lina lite mer. Hon pratar på som ingen annan. Men det är skitkul att det kommer lite nytt vettigt folk. De andra sommarjobbarna är lite knepiga, menmen...

Jobbar måndag, tisdag också. Jag som brukar vara ledig måndag när jag jobbar helg, buuhu.



Nu ska jag fixa något att äta. Sen ska jag bara ta det lugnt framför Skilda Världar. Nu har Nina Gunke gjort entré, för er som vill veta.

All the windows down, woho

Torsdag. Väldigt trött. Höll på att somna tidigare, men jag bestämde mig för att inte göra det. För då blir det sent ikväll osvosv.

Under mina två lediga (soliga) dagar har jag njutit av solen. Båda bagarna (red. vi låter det va kvar, det blir roligare så, haha) började med lite strandhäng. Vaknade kl 6 i tisdags. Fråga mig inte varför men jag var klarvaken. Kan ha varit några måsar som fajtades utanför min dörr som väckte mig.

Fick en del gjort iallafallen. Roligt.

Hej.




Jaaaa, jag ska!

Efter tjat från Lotta kommer här ett inlägg. Det kommer bestå av bilder för jag orkar och har ingen lust att skriva något. Fast så tänker jag varje gång och så blir det en massa text ändå.

Helgen är nu slut, typ. Den gick fort. Men det gör inte så överdrivet mycket för det är hyfsat roligt att gå till jobbet dessa veckor. Och sen så är jag ju ledig tisdag onsdag, såå jag glider fram här som ingen annan. Tisdag ska det bli superväder, får se om vi orkar ta oss till stranden och bättra på den obefintliga brännan, hehe.

I fredags mötte jag upp Totten. Eller mötte upp och mötte upp. Jag åkte till GB och hjälpte henne lasta (glass i bilen som ska ut till butikerna). När det var klart drog vi till Farsta och strosade runt lite. Sen blev det mys i Vidja.
Lördagen började med en cykeltur cykling till Farsta (cykeltur låter för somrigt, detta var mest jobbigt). Totten skulle träna en sista gång för hennes gymkort gick ut. Så jag strosade runt i centrum en halvtimme. Sen åt vi på Burger King. På hemvägen "genade" vi genom skog och mark. Vi kan kalla det terrängcykling. Det var skoj. Älskar att vandra i skog och mark, dock inte med cykel men det gick ändå.
Söndag idag. Vaknade. Åkte in till stan. Gick runt lite. Åkte till Sollentuna. Gick runt lite. Åkte till Kruthornsvägen. Möter en pappa som "var dålig i magen" (läs bakis). Magnus kom. Gick och handlade pizza. Åt pizza. Efter ett tag åker vi till Go-cartbanan och tar oss en tur. Blev bara jag och Magnus som körde, men det var skoj ändå. Åkte tillbaka till Kruthornsvägen. Drack kaffe. Åt glass. Seeen åkte jag hem.

Här kommer bilder jag pratade om i början.

JA! Alice är tillbaka. Hon hade gått ned ett par storlekar men hon var fortfarande samma jamiga gosiga Alice.



Brum brum



Lördags. Vet inte varför hon sitter i den. Kul kanske? Eller så är det helt enkelt så att det är det den är till för.



Badmintonturnering i lördags. Tips till folket: Köp ALDRIG badmintonracket på butiker såsom Rusta och ÖoB. De går INTE att spela med, kanske om man heter Rasmus och är 3½ år

SLUUT! Hoppas ni hade det trevligt. Nu ska jag äta glass och kolla Skilda. Grymt spännande, eller inte... händer inte så mycket just nu. Men det är kul ändå. Nästa serie de släpper måste ju vara Rederiet. Hoppas hoppas...

/D


RSS 2.0